HTML

Holy shit

2014.02.05. 17:28 öthat

Lesújtó jelentést tett közzé szerdán az ENSZ gyermekjogi bizottsága a Vatikánról a katolikus egyházon belüli, gyerekekkel szembeni szexuális erőszakot illetően - számolt be az MTI.

3.jpg

(kép: Delmagyar.hu)

Mint azt megszokhattuk, az ember bármilyen eszme, vagy ideológia zászlaja alatt el tud követni mocsokságokat. A Katolikus Egyház ebben mindig is élen járt. A szeretet, Isten és Jézus nevében korábban maffia-bandaként számolt le ellenfeleivel. Mind a kívülről, mind pedig a belülről támadó ellenségeivel keményen elbánt. Nem kímélt senkit és semmit. S mint az összes világszekta, kihasználta a csőcselék hiszékenységét, megbabonázta a rászorulókat, és úgy tett, mintha valóban köze lenne Istenhez, a Mindenhatóhoz. Így maradhatott fent ilyen sokáig ez is.

Bár manapság sokan elfordulnak az intézményesített vallásoktól, ma is kifejezetten erős indulatokat gerjeszt összehozni a vallási vezetőket a pedofíliával. Van aki nem lát a szemétől és giccses freskóktól, van, aki minden hitelesen alátámasztott hírt mellőzve ordibál elfogultan az egyház ellen.

Ha jól körülnézünk, viszont láthatjuk, hogy a Katolikus Egyházzal régóta kézen fogva jár a pedofília, mint tény. Gondoljunk csak a felső-ausztriai Kremsmünster bencés apátság vezetői által elkövetett cselekményekre, vagy 2002 januárjában a Boston Globe c. napilap által kirobbantott botrányra, vagy az írországi ún. Ferns-jelentésben írtakra. Nagyon sok ilyen ügy van a világon, csak épp utána kell járni.

Akik pedig ezt a tényt cáfolni próbálják, elfelejtik, hogy több pápának is meggyűlt a baja a pedofil testvéreivel. Eddig leginkább eltussolni próbálták az ügyeket, ám most talán Ferenc pápa megteszi, amit nagyon sok millióan elvárnak tőle, és erejét veszi ezeknek az ügyeknek.

Persze nem csak a Katolikus Egyházban vannak idióták, hanem máshol is. A zsidó közösségekben leginkább a haszid (ultraortodox) közösségekben követtek el szexuális bántalmazást gyerekeken leginkább az USA-ban és Izraelben, sőt a buddhisták között is számos olyan ember akadt már, akik pedofília miatt lettek kegyvesztettek vallási vezetőik által.

Mindezt azért volt fontos megemlíteni, hogy lássuk, az intézményesített vallásokat is csak egyszerű emberek alapították, és vannak jelen még mindig az áhítattal leárnyékolt templomok, zsinagógák, egyéb vallási épületek falain belül. 

Az ENSZ-jelentés szerint ki kell vizsgálni a Katolikus Egyház, a Vatikán által eltussolt ügyeket, és legkésőbb 2017-ig nyilvánosságra kell hozni minden dokumentumot ezzel kapcsolatban. Tehát még három évig szenvedhetnek a gyerekek molesztáló papoktól, aztán vagy lesz felelősségre vonás, vagy nem. Őszintén nem bízom már az ilyen színjátékokban.

Vagy talán rá kellene jönnie a társadalmaknak, hogy Isten nem a papi göncökben van jelen leginkább, hanem a lelkekben és a gondolatokban. Nem attól lesz szent valaki, hogy aranyfalak mögé bújik, és nem attól lesz valaki vallásos, ha adakozik az egyházaknak. 

10 komment

Címkék: külföld pápa pedofília vallások katolikus egyház ENSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://koztarsasagter.blog.hu/api/trackback/id/tr95800245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.05. 18:18:51

Keresztényellenes bulvárhisztizés, senkit sem érdekel.

öthat 2014.02.05. 18:30:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: sajnos összekevered a keresztényellenességet az egyházellenességgel :(

öthat 2014.02.05. 19:01:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nem az egyszerű keresztény emberek ellen írtam, hanem azok ellen, akik kihasználják a hívőiket. amúgy: szerinted egyház volt előbb vagy kereszténység?

öthat 2014.02.05. 19:02:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ja és nem csak a keresztény egyház ellen. nem olvastad el a cikket? :O

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.05. 19:14:37

@öthat:

A 2 egyszerre lett. A "nem kell papság, nem kell templom, nem kell intézmlnyes vallás, éljen Jézus" egy ősi ateista trükk, melynek álságos és keresztényellenes lényegét minden hívő átlátja.

öthat 2014.02.05. 19:42:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: az a baj, hogy tökéletesen nincsen igazad. a keresztények nem alapítottak egyházat a kezdetek kezdetén. INTÉZMÉNY. erre utalok. INTÉZMÉNY. kormányok által is támogatott INTÉZMÉNY. a rómaiak, úgy tudom, nem támogatták az INTÉZMÉNYESÍTETT keresztény egyházat. egészen belém látsz. tehát szerinted keresztényellenes vagyok :)
süti beállítások módosítása